Èxit rotund en la 13a edició de La Nit dels Xarel·los

L’esdeveniment ha penjat el cartell de “sold out”| Els cellers participants s’han mostrat molt satisfets del tipus de públic assistent | 20 cellers de la DO Penedès i una 50 de referències de vins Xarel·lo han participat en l’edició 2022


El passat dissabte 18 de juny, el Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès ha tornat a ser l’escenari de la 13a edició de La Nit dels Xarel·los. En l’edició d’enguany d’aquest esdeveniment organitzat pel restaurant vilafranquí El Gat Blau, amb la col·laboració de la DO Penedès, ha venut totes les entrades disponibles. Tant l’organització com la vintena de cellers participants –amb un 50 referències vinícoles amb el Xarel·lo com la varietat protagonista– han destacat la bona predisposició dels assistents per conèixer en profunditat els vins que s’hi tastaven. A l’edició 2022 ha que comptat amb rècord de cellers participants, també s’hi han pogut degustar les propostes gastronòmiques del restaurant El Gat Blau. Durant l’acte, els assistents també han pogut contemplar l’exposició d’escultures d’Ángel Camino i un audiovisual dedicat a la DO Penedès, així com gaudir de la música d’Apocadixie.  

                           

 

La Xarel·lo com a referent
Un dels fets que destaca l’organitzadora i propietària del restaurant El Gat Blau, Olga Guasch, és la bona acollida que té aquest esdeveniment dins del calendari vinícola penedesenc: “El públic d’aquest any ha estat molt predisposat a conèixer els vins que s’hi podien tastar. Els cellers participants han coincidit en que han estat molt curiosos i participatius a l’hora de saber aspectes com el mètode d’elaboració, les característiques del vi...”. Enguany des de l’organització també es destaca l’alt nombre de públic provinent del Garraf, un fet que demostra que l’alt nivell de l’acte fa que cada vegada hi assisteixin gent d’altres zones fora de la comarca.
 
En aquesta edició hi han participat una vintena de cellers amb 50 referències de vi amb la Xarel·lo com a protagonista: Oriol Rossell, Bodegues Pinord, Josep Masachs, Jean Leon, Serra dels Bous, Nadal, Família Torres, Maset, Miquel Pons, Font de la Gauxa, Heretat Mas Tinell, Mas Bertran, Parató, Alsina Sardà, Miquel Jané, Albet i Noya, Aymar, U Més U, Can Ràfols dels Caus i Celler Fortuny Fàbregas. Una de les novetats d’aquesta edició és que alguns dels vins que s’hi han pogut tastar han estat guardonats als Premis Vinari i al Concurs Tastavins DO Penedès.
 
Gastronomia i cultura al Claustre Sant Francesc
El restaurant El Gat Blau ha ofert una sèrie de propostes gastronòmiques elaborades a partir de productes de proximitat per maridar els vins Penedès. Una de les novetats d’enguany, una proposta de cuina vegetariana, ha estat molt ben acollida entre els assistents que també han pogut gaudir d’ostres fresques del Delta i crakcanies de Xarel·lo de Casanella Xocolaters.
 
La cultura també ha estat molt present amb diverses propostes com l’exposició d’escultures “La paraula, la matèria, el somni” d’Ángel Camino. Aquest escultor i gravador ha exposat i guanyat reconeixements en diversos països del món. L’artista de reconeixement internacional té escultures en espais públics en països com Itàlia, Corea o Regne Unit. Els assistents també han gaudit de l’actuació de música swing i jazz de Apocadixie i d’una experiència audiovisual on els assistents s’han endinsat en els valors i personalitat del territori de la DO Penedès.