Vilafranca del Penedès forma part de la Comunitat Biosphere de destinacions i empreses turístiques compromeses amb la sostenibilitat

Vilafranca del Penedès va aconseguir l’any 2017 la certificació Biosphere de destinació turística sostenible que va renovant periòdicament. Una certificació que comparteix amb una comunitat internacional que engloba destinacions de diferents països i empreses. Ara aquesta comunitat ha estrenat la nova web Biosphere Sustainablehttp://www.biospheresustainable.com/, que permet conèixer les bones pràctiques i els esforços sostenibles d'empreses i destinacions de tot el món.

Mitjançant el sistema Biosphere, una metodologia de verificació independent, objectiva, imparcial i transparent, un equip auditor extern de professionals comprova i valida els esforços sostenibles implementats per cada entitat, en base als indicadors, criteris, objectius i fites de sostenibilitat de les Nacions Unides, en el marc de l'Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Vilafranca del Penedès i les empreses turístiques implicades en la certificació podran mostrar els seus esforços en sostenibilitat a través de la nova pàgina web. Un portal per poder prendre decisions de consum més responsables, mostrant entitats i llocs de tot el món compromesos amb la sostenibilitat i facilitant tota la informació sobre les bones pràctiques que fan.

Amb aquesta nova web, Biosphere aconsegueix reunir tota la informació verificada de les bones pràctiques de les entitats membres de la seva comunitat i les presenta al seu perfil amb un llenguatge adaptat, amb explicacions i distincions clares i accessibles que qualsevol pot comprendre. Així, a través d'aquest portal, els consumidors de tot el món poden saber de manera ràpida i senzilla, com contribueixen les empreses i les destinacions a millorar la vida local del seu entorn, la seva economia, l'ocupació, l'educació i el benestar dels ecosistemes.

El funcionament de la web és molt intuïtiu i és apte per a tota mena de dispositius mòbils. Permet cercar i filtrar llocs i empreses compromeses i certificades en sostenibilitat, de diferents tipologies; des d'allotjaments i restaurants, fins a comerços i botigues de tota mena.

I el millor de tot és que el portal utilitza un llenguatge adaptat per als qui tenen més o menys coneixements en sostenibilitat, de manera que qualsevol pugui comprendre fàcilment com treballen les bones pràctiques les empreses i destinacions que apareixen a la web; sempre mostrant de manera transparent informació que ha estat prèviament comprovada i verificada al sistema Biosphere, en relació amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Aquesta nova web, que està disponible en 7 idiomes, és la solució per als que volen fer eleccions més ètiques i sostenibles sobre els consums. I és que, amb societats més informades i sensibilitzades, facilitem que les decisions de consum de cada persona reflecteixin els seus valors, aconseguint una implicació real per part de la societat per actuar de manera més responsable i adoptar models més sostenibles.