S'inauguren les exposicions de Fires i Festes 2022

Aquest dilluns es van inaugurar les exposicions de Fires i Festes que durant aquests dies i en algun cas al llarg de tot el mes de setembre es podran visitar a diversos espais de la vila.

Les propostes d'enguany es distribueixen a la Biblioteca, on es pot veure una mostra que combina la poesia i la fotografia de la sadurninenca Karla Martí. També a l'espai cultural de la biblioteca es pot visitar una part de l'exposició amb motiu del 30è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics, en què Sant Sadurní va ser doble subseu olímpica en les modalitats d'hoquei patins i ciclisme en ruta.

La commemoració del Sant Sadurní Olímpic també es pot veure a la seu del Partit dels Socialistes de Sant Sadurní, on s'hi poden trobar moltes fotografies, cartelleria i diversos elements de marxandatge i promoció.

La sala d'actes de la Capella de l'Índex acull una selecció de fotografies que repassa la trajectòria i activitats de l'Associació de Dones de Sant Sadurní, que celebra el seu 20è aniversari.

El recorregut va finalitzar a la Capella de l'Índex, on fins al 2 d'octubre es podrà visitar l'exposició d'escultura de Lluís Ribalta "Evolució correlativa: líquens, amoebes i neofòssils", una mostra que ha comptat amb el suport de la galerista Paqui Delgado.

La visita per les diverses exposicions es va tancar amb les intervencions de la regidora de Cultura, Marta Castellví, l'alcalde Ton Amat, a més de l'artista Lluís Ribalta i el crític d'art, Joan Gil.

La regidora Marta Castellví va explicar que fa unes setmanes una periodista li va preguntar com definiria les Fires d'aquest any: "A mi només em venia al cap una paraula, que crec que pot servir per descriure tant les Fires d'aquest any com les que hem viscut i és la paraula imparables. I és que són imparables perquè, passi el que passi, cada 5 de setembre estem a punt per encarar-ne unes de noves i aquest any evidentment no serà diferent". La regidora va fer un agraïment molt especial a totes les persones i entitats que han fet possible les exposicions "Aquest any hi tornem i tornem per recuperar tot allò que la pandèmia ens va obligar a deixar enrere"

L'Alcalde, Ton Amat, va iniciar la seva intervenció fent esment de Les Fires dels Avis que van tenir lloc aquest diumenge "un dels actes més entranyables que mostren que als pobles moltes vegades els petits actes es fan molt grossos i el fet d'anar a exhibir tots els balls a la Casa dels Avis crec que és un dels actes dels que ens podem sentir molt satisfets"; "Les exposicions, de forma tranquil·la i pausada complementant la rauxa d'aquests dies, són una mostra de la Cultura local, Cultura de Km 0 que ens ajuda a enfortir tot aquest teixit; l'Ajuntament hi hem d'apostar, que hi estem apostant, hem de deixar treballar tots els artistes, facilitar la gent que hi treballeu i que feu la feina, tant en la Cultura més local com en la de país".

L'alcalde va cloure l'acte amb un agraïment a tots els artistes i a la galerista Paqui Delgado, felicitant l'Associació de Dones pel seu aniversari i la feina feta fins ara i desitjant unes bones Fires i Festes a tothom.