La gratuïtat de l'autopista entre el Vendrell i Cubelles comença aquest 2 de març

Serà per a viatges recurrents, és a dir trajectes d’anada i tornada que es facin en 24 hores

El departament de Territori de la Generalitat posa en marxa, a partir del 2 de març, la gratuïtat del peatge de l’autopista C-32 en el tram comprés entre el Vendrell i Cubelles. Recordem que aquest descompte del 100% s’aplicarà en viatges recurrents, és a dir trajectes d’anada i tornada que es facin en el termini de 24 hores.

S’hi podran acollir tot tipus de vehicles, ja siguin motos, turismes o camions de gran tonatge. La gratuïtat s’aplicarà tots els dies de l’any. Els beneficiaris seran els vehicles que facin trajectes entre l’enllaç 2 (El Vendrell) i l’enllaç 13 (Cubelles accés) i a les barreres de Cubelles accés i Calafell accés.

Per a beneficiar-se de la gratuïtat, els conductors hauran de descarregar-se l’aplicació gratuïta Awai, disponible per a IOS i Android, o bé hauran de disposar del sistema de telepeatge (sistema VIA T).

Segons Territori, l’objectiu és convertir aquest tram de l’autopista en una ronda gratuïta per a desplaçar els vehicles que actualment circulen per la C-31, una via que travessa els municipis de Calafell, Cunit i Cubelles i que registra una mitjana d’uns 22.000 vehicles diaris. La Generalitat calcula que l’autopista atraurà 1 de cada 4 vehicles que actualment circulen per la C-31, és a dir, uns 5.000 vehicles. Estimacions fetes des del Penedès Marítim dupliquen aquesta expectativa.

També a partir del 2 de març, el descompte al peatge de Vallcarca serà del 50% (fins ara era del 40%). En aquest cas, la bonificació serà per a turismes, furgons i furgonetes, de dilluns a divendres no festius, i també en viatges recurrents. La forma d’acollir-s’hi és la mateixa.

El Penedès Marítim reclama la gratuïtat de tota la C-32

Les institucions i els agents econòmics i socials del Penedès Marítim havien celebrat aquesta mesura perquè era un avantatge en relació a la situació anterior i un pas més en la direcció d’aconseguir la supressió del peatge. Tanmateix l’augment de l’IPC implantat el passat 1 de gener, ha fet virar la situació.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica: “La inflació dilueix les bonificacions. Estem cansats que, cada gener, aquest agument deixi en aigua de borraines uns descomptes que els ajuntaments hem arrancat suant sang”. Ferré afegeix: “La forma que això no torni a passar és que la bonificació per a viatges d’anada i tornara en 24 hores, sigui del 100% en tot el traçat de la C-32”.