A PROPOSTA DEL CONSELL COMARCAL, MALLART ARTESANS XARCUTERS I QUALITY BLENDS HAN PARTICIPAT AL “GASTRONÒMIC FÒRUM BARCELONA”

Durant l’acte es va homenatjar 57 dones de la Xarxa de Productes de la Terra que treballen en els productes singulars

El Fòrum Gastronòmic Barcelona, que organitza la Diputació, es va celebrar els dies 6, 7 i 8 de novembre. Aquest esdeveniment és una referència per al sector i es consolida any rere any per la seva capacitat de reinventar-se i de proposar nous formats. En cada nova edició, el Fòrum posa a l’abast dels visitants professionals, cercadors de qualitat i un espai perquè les empreses productores de la demarcació de Barcelona puguin donar a conèixer els seus productes.

Com en edicions anteriors, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va facilitar la participació de les dues empreses membres de la Xarxa de Productes de la Terra i inscrites al Cens de Productes Agroalimentaris de l’Alt Penedès.

Enguany les empreses seleccionades per participar a l’espai de la Xarxa de Productes de la Terra i Parc a Taula de la Diputació de Barcelona van ser Mallart Artesans Xarcuters, de Vilafranca del Penedès, i Quality Blends, d’Olèrdola.

A l’emplaçament de La Cuina de l’Espai Catalunya, les empreses Mallart Xarcuters i el Celler de l’Hospital de Sitges van presentar 3 patés elaborats per Mallart i maridats amb Malvasia de Sitges.

En el marc del Fòrum, la Diputació de Barcelona va homenatjar 57 dones empresàries (pageses, ramaderes, productores i  elaboradores) de la Xarxa de Productes de la Terra, pel seu talent, esforç i compromís en la conservació del patrimoni agroalimentari local pel fet que totes treballen amb algun dels 55 productes singulars de la província. Són productes singulars les varietats que tenen unes característiques pròpies i excepcionals i que estan arrelades al territori.

En el cas de l’Alt Penedès, són productes singulars el gall del Penedès IGP, el préssec d’Ordal, l’ànec mut del Penedès i els vins i caves, i les dones homenatjades van ser: Montse i Adelaida Olivella, d’Aviram Família Olivella Cruz (Castellví de la Marca); Elisabet Colomer, de Guirigall (el Pla del Penedès); Dolors Roca, de Fruita de Cal Roca (la Granada); Olivia Junyent, de Castell d’Age (la Beguda Baixa); Eva Ventura, de Mas Bertran (Sant Martí Sarroca); Anais Manobens, de Casa Maria Rigol (Sant Sadurní d’Anoia); Maite Esteve, de Vins el Cep (Espiells); Blanca Ozcáriz, d’El Jardí dels Sentits (Sant Sebastià dels Gorgs); Assumpta Llopart, de Llopart Cava (Subirats), i Mireia Torres, de Miquel Torres (Vilafranca del Penedès).

La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, els va lliurar les distincions acompanyada de Núria Catà, consellera d’Agricultura, Medi Rural i Productes de la Terra del Consell Comarcal.