Lliurament de diplomes de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya

Ahir dimarts va tenir lloc al VINSEUM la setena edició de l’acte de lliurament de diplomes de cinc dels cursos que ofereix el centre. Es tracta concretament de l’alumnat del CFGS de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en Enoturisme de la promoció 2021/2023, el curs Sommelier Professional 2022/2023 i dels tres Certificats de Professionalitat, formació subvencionada pel SOC de la Generalitat de Catalunya: Sommelier, Venda de productes i serveis turístics, promocions del 2023; i Serveis de Restaurants, promoció del 2022.

Ester Garcia, la directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, va ser l’encarregada de conduir l’acte, rememorant els inicis de l’escola al 2015, que es va crear amb l’objectiu de col·laborar en la professionalització de l’enoturisme a tot Catalunya, i sobretot pensant sempre en com ser d’utilitat al sector, a les empreses i a les persones que hi vulguin treballar.

Un total de 54 alumnes van recollir el diploma que finalitzava aquest procés formatiu i d’aprenentatge, un reconeixement que representa l’esforç a la formació. Els diplomes van ser lliurats per Victoria Ibáñez, vicepresidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Gemma Romeu, regidora d’Educació i Turisme i presidenta de l’Institut Municipal de Formació al qual pertany l’Escola d’Enoturisme, i Gerard Domingo, cap d’estudis de l’Escola d’Enoturisme. També es va fer una menció especial a les empreses que han acollit l’alumnat en pràctiques, també lliurant-los un diploma.

L’acte va concloure amb els parlaments de Victòria Ibáñez i Gemma RomeuIbáñez va elogiar l’excel·lència dels programes educatius de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya i va destacar la importància del treball dels sommeliers en la promoció dels vins i la gastronomia catalanes. Finalment, Gemma Romeu, va destacar la importància de l'enoturisme com a “element clau en el desenvolupament econòmic de la regió i de la formació per tal de professionalitzar el sector”Romeu va felicitar els graduats pel seu esforç i dedicació, subratllant la seva contribució al creixement de l'enoturisme a Catalunya.