Publicacions sobre patrimoni sadurninenc: El Pou de glaç de Can Romeu dels Borrulls

  • És la cinquena d'aquesta col·lecció destinada a divulgar la Història i Cultura del municipi

  • Els exemplars són gratuïts i es poden recollir a l'Arxiu municipal

pou de glaç retallada

Aquest mes ha vist la llum un nou exemplar de la Col·lecció Les publicacions de l’Arxiu Municipal, sota el títol « El Pou de glaç de Can Romeu dels Borrulls». Aquest nou número de la col·lecció ha anat a càrrec de Josep Pinyol Roig i Francesc Riera Prenafeta, que han fet un estudi d’un element patrimonial de gran valor i interès històric com és el pou de glaç. El de Sant Sadurní és  un dels set que existien a la nostra comarca, i el més antic dels tres de la dita població; que data de l’any 1678.

Els pous de glaç són construccions soterrànies, excavades parcialment a terra, de planta generalment circular, que s’aixecaven a llocs on nevava molt i en paratges ombrívols i humits que solien quedar glaçats en èpoques de molt fred. Al seu interior s'emmagatzemava el gel. En el nostre cas, el de Can Romeu dels Borrulls està situat sobre la riba esquerra, a uns 40 metres en línia recta, del Riudebitlles, gairebé davant les restes del Molí de l’Aixertell, dins els terrenys privats de Can Romeu dels Borrulls.

Els exemplars són gratuïts i es poden trobar a la Fassina a l’Arxiu Municipal, situat al carrer de les Escoles s/n. L’horari de l’Arxiu és: Dilluns de 08 a 18.30 h. i de dimarts a divendres: de 08 a 15h.

També es podran trobar a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès (Av. Europa 6, Vilafranca del Penedès)

La publicació ha tingut el suport de l'Oficina de Patrimoni Cultura de la Diputació de Barcelona. 

PUBLICACIONS SOBRE PATRIMONI SADURNINENCLa col·lecció consta de les següents publicacions:

1.Can Guineu
2.L’Ateneu
3.Sant Benet d’Espiells
4.Fons d’Art Municipal
5.El pou de glaç de Can Romeu dels Borrulls