La Fira del Gall dona el tret de sortida avui amb el pregó del gastrònom Toni Massanés

Avui a les 20h el gastrònom i director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha donat el tret de sortida a les activitats de la Fira del Gall amb un pregó que tindrà lloc a l'Auditori del Vinseum.

El gastrònom s’ha dedicat sobretot a la docència, l’escriptura i la recerca. Ha viatjat per conèixer de la mà de productors, cuineres i cuiners, les cultures alimentàries més prestigioses del món. Ha escrit, dirigit i participat en llibres, estudis, plans estratègics, enciclopèdies, webs i guies sobre alimentació, restaurants, productes de la terra, salut, patrimoni gastronòmic i cuina històrica; també ha participat en congressos i fet ponències a Europa, Amèrica i Àsia. Ha rebut nombrosos reconeixements.

Ha participat en documentals i sèries de programes televisius. Membre de la taula directiva de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i és investigador de l’Observatori de l’Alimentació de la UB. Actualment escriu al Comer de La Vanguardia, a la revista Cuina, parla a Un restaurant Caníbal a Berlín de Catalunya Ràdio i surt al Planta Baixa de TV3.

Des de la seva creació l’any 2003 és director general de la Fundació Alícia, el primer laboratori d’innovació gastronòmica amb rigor científic que treballa per a que tothom mengi millor. Alícia (Alimentació i Ciència), nascuda el 2003 amb el suport dels millors xefs i científics, és el primer centre de recerca, desenvolupament i innovació a cuina integrat per un equip multidisciplinari de nutricionistes, biòlegs, tecnòlegs dels aliments, enginyers agrònoms, químics o antropòlegs que treballen juntament amb gastrònoms i xefs per crear solucions pràctiques que ajudin les persones a gestionar la seva alimentació de manera adequada, saludable, sostenible i plaent.