Èxit de la Diada de Santa Llúcia de Gelida

La diada de Santa Llúcia de Gelida s'ha viscut intensament

Enguany, les calderes per preparar l’escudella s'han situautdavant de la masia Cal Terra, al seu espai original. Malgrat els darrers 60 anys la cocció de les calderes s’ha celebrat al Pati dels Lluïsos, enguany tornarà a Cal Terra per buscar més uniformitat i concentrar tots els actes a l’entorn de la plaça de l’Església.

Des de la Comissió Santa Llúcia han explicat que aquest canvi busca que els visitants puguin veure tot el procés més còmodament, ja que el Patí dels Lluïsos era més reduït i això impedia l’accés a moltes persones. A partir d’ara la preparació dels ingredients es portarà a terme a la plaça de l’Església i la cocció de l’escudella davant del mur de la masia Cal Terra.

La festa s'ha iniciat a les cinc del matí amb l’encesa de les calderes. Enguany, un total de 10 calderes han prepararat entre 2.500 i 3.000 racions d’escudella, que s'han repartit un cop acabada la missa de les 12h.

Una altra de les novetats d’aquesta edició ha estat la possibilitat d’assistir a l’esmorzar de caldera. Fins ara era un acte exclusiu per a l’organització, però ara s’obrirà a tothom. 

El municipi també ha acollit la Fira d’artesans i la Mostra d’entitats, a partir de les 10h al passeig Rosell i Massana, Àngel Guimerà, Marquès de Gelida i al carrer Major.