Tast enoturístic en el marc de la Fira del Gall

Ahir va tenir lloc a l'Escola d'Enoturisme de Catalunya un tast enoturístic, organitzat conjuntament amb Turisme Vilafranca, en el marc de la Fira del Gall 2023.

La sessió, conduïda pel sommelier i exalumne de l'escola Gil Pujadas, va incloure una activitat de tast a cegues per a descobrir el vi i millor maridatge proposat, amb el paté rústic de Gall del Penedès d'Embotits Mallart, formatge curat d'ovella el Serrat de Xerigots i xocolata amb sal de Simón Coll.

L'alumnat havia de ser capaç d'identificar el vi que prèviament una persona representant del celler havia descrit sense dir quin vi és, i seguidament les tres opcions de maridatge per escollir quina pot combinar millor.

Els vins escollits, de varietat xarel·lo típica del Penedès, van ser:

  • Xarel·lo 2021 del Celler Cairons.
  • Còsmic 2022 del Celler Parés Baltà.
  • Avi Ton 2021 del Celler Eudald Massana.
  •