Calendari 2024 de “Productes de la Terra”

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme i l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès presenten la 10a edició del calendari

CALENDARI 2024 DE “PRODUCTES DE LA TERRA”

Juntament amb les fotografies dels productes agroalimentaris d’aquest calendari (gall del Penedès, ànec mut, oli d’oliva, mel, poma de Pontons i préssec d’Ordal), hi ha dibuixos i receptes de plats elaborats pels restaurants de “El Penedès, tasta’l“ que tenen com a ingredient el producte fresc o el producte elaborat.

Núria Catà, consellera comarcal d’Agricultura, Medi Rural i Productes de la Terra, va explicar que els 6 productes agroalimentaris que il·lustren el calendari 2024 són els mateixos que van formar part del projecte de Realitat Augmentada del programa Treball, Talent i Tecnologia, que el Consell Comarcal ha dut a terme  durant els darrers dos anys. Per aquest motiu, les fotografies de cada productes van acompanyades d’un codi QR amb informació digital sobre com es produeix i/o elabora, les seves característiques singulars, les condicions climàtiques i/o de sòl, el tipus d’alimentació en el cas de l’aviram, etc.

Joan Manel Montfort, president de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal va explicar que s’han editat 1.500 calendaris amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, que es lliuraran a totes les empreses de l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès i als restaurants adherits al projecte “El Penedès, tasta’l”, per tal que els distribueixin entre els seus associats, clients i visitants.

Nuria Carbó, presidenta del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès i propietària del restaurant “Hotel Fonda Neus”, va afirmar que “és un calendari molt complet, que reflecteix la voluntat de maridatge de productors i restauradors. (...) Els nostres clients ja l’esperen...”.

D’altra banda, Ma. Àngels Saumell, presidenta de l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès i propietària de l’empresa “Vinyet, la melmelada Penedès”, va demanar als restauradors i als penedesencs “que continuïn apostant pels productes de proximitat” i va confirmar que “tenim demanda; a la gent li agrada el format”.

Cada vegada s’estan posant més en valor els productes locals i de proximitat, i aquestes accions de promoció i difusió ajuden a conèixer els productes que es produeixen i elaboren a l’Alt Penedès.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, va cloure la presentació dient “atrevim-nos a tornar a fer la cuina dels avis per gaudir dels productes de la nostra comarca en família!”.