El talent de Cory Henry marida amb els vins i caves del Penedès en la 2a nit del Vijazz 2024

Mansur Brown i Èlia Lucas Quartet completen el cartell de dissabte | La Fira de Vins i Caves del Penedès torna amb gran èxit a la Rambla Sant Francesc amb una gran carpa 

La segona nit del Vijazz 2024 ha tingut com a protagonista el virtuós Cory Henry. El teclista nord-americà ha fet parada a Vilafranca del Penedès dins de la seva gira mundial “Music for yo Soul!”. Henry és una de les forces impulsores del jazz contemporani unint aquest estil musical amb el R&B, el gòspel o l’electrònica. Els assistents a la nit del dissabte també han gaudit de l’actuació del baixista i artista multidisciplinar, Mansur Brown, i del quartet d’Èlia Lucas. Una de les novetats d’enguany ha estat la nova ubicació de la Fira de Vins i Caves del Penedès situada a la Rambla Sant Francesc sota una gran carpa de 1.200m2 amb referències d’una vintena de cellers, amb una gran acollida entre els visitants. El Casal – Societat La Principal ha tornat a ser l’escenari de les activitats de tast i maridatges i de la música electrònica del ViOFFJazz a partir de la mitjanit.

Jazz internacional maridats amb vins i caves del Penedès
La gran carpa situada a la Rambla Sant Francesc ha acollit fins la matinada el bullici d'assistents que han tastat les referències d’una vintena de cellers. El Casal – Societat La Principal ha acollit diverses activitats a la Sala de Tast, com la de la DO Penedès amb formatges Ametller Origen o la dels cheescakes JonCake, propostes gastronòmiques de Can Caneló o sushi amb vins i caves del Penedès. Els amants del swing s’han concentrat a l’escenari de la Rambla Sant Francesc on han ballat els temes del directe de Pol Prats Quartet amb Elisenda Julià. 
 
Per segon any consecutiu, el festival s’ha allargat fins la matinada a l’Espai Vallformosa a El Casal - Societat La Principal en una nova edició del ViOFFJazz amb les actuacions de Músculo! i DJ Totiakko. La nit anterior hi actuaven Carla i Lanav.

Darrer dia de vi i jazz a la Capital del Vi
La programació del darrer dia del Vijazz 2024 permetrà veure l'únic concert a l'estat d'enguany de la cantant, Lizz Wright, o el directe del saxofonista francès Léon Phal i el seu quartet. Lucía Rey Trio tancaran el cicle Elles i el Jazz. A més a més, al Centre de Dia Jaume Nicolàs de la Fundació Pinnae s'hi veuran els concerts finals del Barcelona Jazz Master – ESMUC amb , dins el cicle Nous Talents.
 
Divendres el Vijazz donava el tret de sortida a l'edició 2024 a l'Escenari Prinicipal Jaume I amb els directes de la pianista, Hiromi, que presentava el seu disc més funcky "Sonicwonder" i el trompetista, Matthew Halshall. El Cicle Elles i el Jazz s'iniciava amb Marina Vallet Quintet al Claustre Sant Francesc. Dijous l’Enojazz van protagonitzar la prèvia de Vijazz amb el cantant i compositor, Alex Dee, i les dues big bans de l’Escola de Música Municipal Dolors Calvet.
 
Encara es poden adquirir entrades de les activitats de pagament a la web del Vijazz www.vijazzpenedes.com

Autor de la fotografia: Rafael Catà