Maridatge de territori amb producte de valor social
En motiu del Dia Internacional de l'Enoturisme, l'Escola d'Enoturisme de Catalunya organitza l'activitat "Maridatge de territori amb producte de valor social".
Aquesta sessió posarà en valor projectes socials del territori que utilitzen el producte enogastronòmic com a motor per a millorar les condicions de vida dels seus beneficiaris. Els projectes seleccionats, amb els seus respectius productes, seran:
- COOP-ERA: Una iniciativa pionera que busca combatre la manca de relleu generacional en el sector agrari, formant persones en risc d'exclusió social. Producte: col·lecció de vins.
- Espigoladors: Fundació que lluita contra el malbaratament alimentari, redistribuint excedents i creant oportunitats laborals. Producte: productes alimentaris processats del projecte COOP-ERA (melmelades, cremes...).
- Mallart Artesans Xarcuters: Projecte de la Fundació Mas Albornà que combina la tradició xarcutera amb la inclusió social, donant oportunitats a persones amb discapacitat. Producte: Paté de Gall Negre del Penedès i altres embotits.
- L'Olivera/Can Calopa: Cooperativa que promou l’agricultura ecològica i la inclusió social, produint vi i oli de qualitat. Producte: vins i olis.
- AMPANS: Fundació que promou la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual a través de projectes enogastronòmics, incloent vinyes i formatges artesanals. Producte: vins i formatges.
Les inscripcions ja són obertes i es poden realitzar en el següent enllaç
L'activitat serà conduïda per Karen Rützou Cárdenas, alumna del Certificat de Professionalitat de Sommelieria. És llicenciada en Belles Arts i pastissera professional formada a l’escola Hofmann. Ha treballat com a professora de pastisseria a Copenhaguen, assessora gastronòmica, food stylist per a vàries marques i creadora d’experiències eno-gastronòmiques.
Data i horari:
14 novembre 2024.
De 18:30h a 20h.
Tancament a càrrec de Gemma Romeu, Regidora d'Educació, Turisme i Esports.
Lloc: Escola d'Enoturisme de Catalunya - Edifici de l'Enològica (C/ Amàlia Soler 29, Vilafranca del Penedès)
Preu: 18€ per persona. Inclou 4 maridatges
El pagament es realitza mitjançant transferència bancària al següent número de compte: ES92 0081 0046 1100 0192 4393. En el concepte ha de constar "Maridatge social". Un cop realitzat el pagament, s'haurà d'enviar el comprovant al correu: comunicacio@escolaenoturisme.cat