5 EMPRESES DE L'ALT PENEDÈS HAN PARTICIPAT AL FÒRUM GASTRÒNOMIC ORGANITZAT PER LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha facilitat la participació d’aquestes empreses, que formen part de la Xarxa de Productes de la Terra i del Cens de Productes Agroalimentaris de l’Alt Penedès.

5 EMPRESES DE L’ALT PENEDÈS HAN PARTICIPAT AL FÒRUM GASTRÒNOMIC ORGANITZAT PER LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

El Fòrum Gastronòmic s’ha celebrat a Barcelona els dies 18, 19 i 20 d’octubre i ha reunit més de 300 empreses i 100 ponents. El Fòrum posa a l’abast dels visitants professionals, cercadors de qualitat, i un espai perquè les empreses productores de la demarcació de Barcelona puguin donar a conèixer els seus productes.

L’edició 2021 s’ha centrat en la sostenibilitat i la responsabilitat dels productors  i els consumidors, cada vegada més conscienciats amb el planeta. Pel que fa a les novetats, s’han presentat els polvorons de tomàquet, les olives líquides i el paté rústic de Gall de Penedès.

A l’estand de la Diputació de Barcelona per a la Xarxa Productes de la Terra i Parc a Taula, hi han participat les empreses Carquinyolis Escalfet (Sant Quintí de Mediona) i Mallart Artesans Xarcuters (Vilafranca del Penedès).  Mallart va rebre, dilluns, el Premi Innofòrum al “Gust més original” pel seu paté rústic de gall del Penedès IGP.

En el mateix Fórum, en l’emplaçament de La Cuina de l'Espai Catalunya, Clara Soler i Gemma Muray, de la botiga on line de productes singulars Caram Caram! (la Granada), van oferir una presentació i un tast de productes de l’Alt Penedès: melmelada i secallona de préssec d’Ordal, embotit elaborat amb cava i paté de gall del Penedès IGP, entre d’altres.

En el mateix espai, Núria Carbó i Alícia Arjona, de l’Hotel Fonda Neus (Sant Sadurní d’Anoia) i en representació del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès i del projecte “El Penedès, tasta’l”, van oferir una presentació i un tast de xató i gall del Penedès IGP rostit a l’antiga. Aquesta presentació es va maridar amb un tast guiat per Josep Elias, de Parató Vinícola (el Pla del Penedès), amb vi negre de la Finca Renardes, vi blanc d’Agustí Torelló Mata i cava de la Nit Solidaria de la Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia.