Publicació de la Guia "50 Bones Pràctiques en Enoturisme Sostenible - Rutes del Vi d'Espanya" on la Ruta del Vi del Penedès i té presència

Publicació de la Guia "50 Buenas Prácticas en Enoturismo Sostenible - Rutas del Vino de España"

L'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) ha publicat la nova guia titulada "50 Buenas Prácticas en Enoturismo Sostenible - Rutas del Vino de España". El document, disponible tant en format digital com en alta resolució, destaca els projectes més destacats en matèria de sostenibilitat turística als territoris de les Rutes del Vi d'Espanya.

L'objectiu principal d'aquesta guia és plasmar i promoure les millors pràctiques a l'àmbit del turisme sostenible, així com fomentar la integració de la metodologia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. En aquest sentit, la guia busca contribuir al desenvolupament sostenible del sector turístic, impulsant iniciatives que respectin el medi ambient, promoguin la cultura local i beneficiïn les comunitats locals.

 

L'elaboració d'aquest document ha estat una de les principals actuacions dutes a terme pel Club de Producte per a l'any 2024. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la subvenció nominativa anual rebuda per part de la Secretaria d'Estat de Turisme. La guia ha estat possible gràcies a la implicació de totes les Rutes del Vi que formen part de Rutas del Vino de España, com és el cas de la Ruta del Vi del Penedès. La implicació i la cooperació de totes les rutes ha estat fonamental per a la seva realització.

 

En el cas de la Ruta del Vi del Penedès, gestionada pel Consorci de Promoció Turística del Penedès, s'han presentat dos projectes que treballa des de fa anys a través del Club de producte enotutístic de la destinació; L'expansió del compromís Biosphere als establiments de la Ruta del Vi Penedès a través del qual es dona resposta a dimensions principals de sostenibilitat com la mediambiental, econòmica i social i amb les Enotrobades -el valor social de la Ruta del Vi Penedès a través de la qual es dona resposta a la dimensió social.

La seva participació activa ha enriquit la diversitat i l'excel·lència del contingut d'aquesta guia, consolidant-la com una referència en l'enoturisme sostenible.

 

Convidem tots els interessats a descarregar la guia des de l'apartat de publicacions de la pàgina web de RVE. Així mateix, animem als lectors a compartir aquesta guia entre els seus contactes. Creiem fermament que la difusió d'aquestes bones pràctiques servirà d'inspiració i motivació perquè altres entitats i empreses continuïn desenvolupant projectes a l'àmbit de la sostenibilitat, integrant-la en totes les seves dimensions.